Välkommen till QBIK!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
QBIK
Fotboll

Välkommen till QBIK F08

Truppen
Laget består för närvarande av 21 spelare och 3 ledare. Ta en titt på lagets spelare genom att klicka på länken Spelarpresentation 2023 (öppnas i nytt fönster).

Spelarpresentation 2023

Träningar
Laget bedriver träningsverksamhet året runt, 3-4 gånger/vecka. Under högsäsong tränar laget på naturgräset på Västerstrands IP. Under lågsäsong flyttas verksamheten till konstgräs, antingen utomhus på Västerstrand eller inomhus i Fotbollshallen eller i Airdome, båda på Våxnäs.

Matchverksamhet
Under 2024 deltar laget i seriespel i SM F17 Mellersta Svealand och i VFF F15-19 rödsvart serie. Därtill deltar laget i DM F16. 

Sociala aktiviteter
Med utgångspunkt i laganda och kamratskap erbjuder laget många olika typer av sociala aktiviteter utanför själva fotbollsplanen. Så långt det är möjligt belastar dessa aktiviteter den gemensamma lagkassan.

Fun fact
Varje år, som sista träning inför sommaruppehållet, genomför laget en ytterst prestigefull mångkamp med fotbollstema. Här får spelarna får visa upp sina skills och se hur den individuella förmågan står sig i jämförelse med andras.

Kontakt
Finns det frågor kring laget och verksamheten så går det bra att kontakta lagets ledare. Kontaktvägar finns på hemsidan.

Den legendariska Fyrkampen 2024
2024-07-11 10:29

Som traditionen bjuder genomför QBIK F08 alltid en mångkamp med fotbollstema för att markera slutpunkten på vårsäsongen. Innevarande fotbollsår utgjorde i den meningen såklart inget undantag.

 

Optimala väderbetingelser och en fantastisk matta gjorde att tävlingen genomfördes under rättvisa förhållanden. Särskilt fysiskt ansträngande var tävlingen inte heller, utan mest utmattad efteråt var nog sekretariatet som fick utnyttja sin fulla kapacitet för att få tiderna, poängen och matematiken att gå ihop.

 

Två av förra säsongens pristagare (Nathalie 1:a och Wilma 3:a) hade på grund av skador kastat in handduken på förhand (Nathalie deltog dock i vissa delgrenar), vilket lämnade fältet mer öppet och ovisst än tidigare. Det fanns med andra ord gott om spelare som lurade i vassen med ambition att ta sig hela vägen upp på prispallen.

 

I årets mångkamp mätte spelarna sin förmåga i fyra olika delgrenar:

  1. Driva med boll – Teknik
  2. Tillslag – Känsla/touch
  3. Tillsalg – Precision
  4. Löpförmåga – Explosivitet

Efter ca 100 minuters tävlande kunde sekretariatet summera spelarnas prestationer och omvandla alla nedtecknade siffror till en traditionsenlig prispall. Racet var dock tightare än någonsin, och några hundradelar hit eller dit hade gett en helt annan slutställning med helt andra pristagare.

 

Efter fyrkampen käkades det lite glass, allt medan spelarna fick lite grundläggande information om nästa veckas stora aktivitet – Gothia Cup.

 

Fotodokumentation från fyrkampen återfinns i lagets bildgalleri, medan videodokumentation logiskt nog återfinns i lagets filmgalleri.

Måltipset vårsäsongen 2024
2024-07-03 14:55

Bortamatchen mot KIF Örebro den 30 juni markerade slutet på vårsäsongens seriespel i SM F17 Mellersta Svealand.

 

Omedelbart efter det att domaren hade blåst av matchen ställde sig lagets månghövdade supporterskara en enda fråga - Måltipset, hur gick det i måltipset? Frågan var starkt motiverad, eftersom många av lagets supportrar sedan länge har närt en okuvlig förhoppning om att äntligen kunna titulera sig fotbollsanalytiker av Guds nåde.

Mina vänner, väntan är över. Vi har ett resultat…

 

Grunddata

Omfattning: Seriespel SM F17 Mellersta Svealand

Spelade matcher: 13 riktigt tuffa matcher

Antal gjorda mål: 20 härliga strutar

Antal tipsare: 29 fotbollsintresserade supportrar

Fotbollsanalytiker av Guds nåde: 4

 

Måltipset var ett ”tight race” i sin renaste form. Enstaka fler eller färre mål hade förändrat allt och gett en helt annan prispall. Precis som vid måltipset höstsäsongen 2023, verkar lagets kvinnliga supportrar ha gjort de grundligaste efterforskningarna och den djupaste analysen och dominerar följaktligen måltipsprispallen även denna gång.

 

Måltipsets detaljerade regelverk har prövats fullt ut. Arbetet har varit krävande och ställt höga krav på precision och spårbarhet, men efter några intensiva nattmanglingar landade tävlingskommittén i följande beslut.

 

Vårsäsongen måltipsprispall

Delad Guldmedalj: Elin L och Hanna J (20 mål)

Silvermedalj: -----

Bronsmedalj: Thomas L (20 mål)

Hedersomnämnande: Jenni G (20 mål)

 

Fotbollsanalytiker av Guds nåde: Elin L, Hanna J, Thomas L och Jenni G.

 

Inför höstsäsongen skulle laget behöva förstärka sin organisation med en dokumenterat skicklig fotbollsanalytiker. Platsen är vakant och samtliga ovanstående måltippare är välkomna att inkomma med sin ansökan.

 

Samtliga 29 deltagande måltippare har kontaktats via mejl av måltipskoordinatorn.

 

I god tid innan avspark, återkommer måltipsorganisationen med information om vad som gäller för höstsäsongens seriematcher.

 

Tack alla fans och anhängare som är med och stöttar lagets duktiga tjejer i vått och torrt.

Rafflande footgolf på Hammarö GK
2024-06-05 16:56

HIO, Eagle, Birdie, Par, Bogey, Dubbelbogey, Albatross, Tee, Green, Fairway, Ruff. Det var många nya golftermer att stifta bekantskap med i samband med att lagets spelare samlades för lite footgolf på Hammarö GK i måndags.

 

Svåra vindförhållanden gjorde att valet mellan hook och slice inte alltid var självklart. Utmanande flaggplaceringar, kraftigt ondulerade greener och lite sedvanlig otur (det sistnämnda enligt tjejernas egna utsagor) bidrog till förbluffande höga siffror på tjejernas scorekort.  

 

Efter ca 60 minuters intensivt och rafflande footgolfande var det dessutom väldigt oklart vem som hade vunnit. Trots noggranna efterforskningar lyckades tävlingsledningen aldrig kora någon vinnare så den gröna kavajen (OBS golfreferens) fick lugnt hänga kvar i garderoben.

 

Efter att sista bollen hade rullat i koppen och trots att många spelare visade tydliga tecken på mental utmattning, lyckades tävlingsledningen, efter viss övertalning, förmå tjejerna att ställa upp på det obligatoriska lagfotot

 

Därefter vidtog en mycket kort, men tempomässigt forcerad, promenad till Golfklubbens restaurang för lite välbehövligt käk och social avkoppling i goda vänners lag. Det skrattades, fnissades, gestikulerades, scrollades, fotades och alla verkade rimligt tillfreds med tillvaron.

 

Även tävlingsledningen var nöjd. Happy team - happy coach, som det gamla fotbollsordspråket lyder.

 

Lite fotodokumentation från aktiviteten finns i lagets bildgalleri.

Laganda och kamratskap
2024-03-25 15:08

Under helgen genomförde F08 en så kallad lagdag, där tjejerna umgicks tillsamman från tidig morgon till sen eftermiddag. Dagen innehöll ett smörgåsbord av olika aktiviteter, som alla syftade till att förbereda laget inför den kommande säsongen.

 

Match mot Mallbacken IF F19

Dagen inleddes med träningsmatch mot Mallbacken på Solstadens konstgräsplan. Den månghövdade publiken fick både bevittna bra fotboll och vädergudarna nyckfullhet.

 

Lunch och spelarinformation

Dagen fortsatte med italienskinspirerad lunch (spagetti och köttfärssås) i klubbstugan. Schemat var tight och programpunkterna många. Nästan i samma ögonblick som tjejerna hade tuggat klart vidtog därför det första föredraget (spelarinformation om den stundande säsongen).    

 

Utprovning av spelarkläder

Nästa programpunkt var utprovning av spelarkläder. Tjejerna gick i god för att detta var en programpunkt som de med lätthet skulle klara av utan ledarstöd. Utan överdrift kunde man i efterhand dock konstatera att själva genomförandet var något kaosartat och uppvisade starka likheter med en Black Friday-rea i en bättre amerikansk klädbutik. 

 

Fotbollsteori

Dagen fortsatte med ett pass fotbollsteori, en noggrann genomlysning av alla aspekter av det gröna fältets schack. Samtidigt som tjejerna lärde sig allt om spelbarhet och spelyta 3, så stillade de sitt tilltagande sockersug med glass i stora lass.

 

Underhållning

Den avslutande programpunkten representerade underhållning i sin renaste form. Tjejerna delades in i fyra grupper, där varje grupp fick välja en låt från en lista, som de efter lite repetition sedan fick framföra, med sina lagkamrater som entusiastisk publik. Att stå framför sina lagkamrater och sjunga en låt med relativt svag playback var nog både en ny och nervös upplevelse för många, medan andra helt plötsligt befann sig i sitt rätta element och tog ut svängarna ordentligt.

 

Bortsett från tjejernas totala engagemang och alla hjärtliga skratt, var det underbart att konstatera att alla ”artister” axlade sin del i det kollektiva ansvaret och förstod att det var en absolut förutsättning för att kunna lösa uppgiften. Det är ju också precis det som laganda och kamratskap handlar om.

 

Låtarna som framfördes:

Bidrag 1. Shallow (Bradly Cooper & Lady Gaga) – Tuva, Nora, Josephine, Siri, Ebbastina

Bidrag 2. Groupie (Samir & Viktor) – Wilma, Cajsa, Tilda, Alice, Livia

Bidrag 3. Mama Mia (ABBA) – Emma, Danya, Elvira, Matilda

Bidrag 4. Groupie (Samir & Viktor) – Anna, Emilia, Nathalie, Julia, Maja

 

Domaren hade en grannlaga uppgift att utse det vinnande bidraget, men till slut levererades ett resultat. Under stort jubel, men inte helt utan ljudliga protester, konstaterade domaren att bidrag nr 2 stod för den totalt sett bästa prestationen och kunde avtåga med segern.

 

När krutröken hade lagt sig och klockans lilla visare hade passerat 5, kunde lagets ledare konstatera att dagen som helhet hade varit lyckad.

Årets Ungdomsspelare Flickor 2023
2024-03-08 20:54

Fotboll är i grunden en utpräglad lagsport och som sådan går ju laget alltid före jaget. Ett fotbollslag består dock av olika individer och mot denna bakgrund är det alltid motiverat att lyfta bra prestationer. Så…

 

Lördagen den 2 mars fick lagets stora bolltrollare Emilia Svensson pris som Årets Ungdomsspelare Flickor 2023, vid Värmlands FF årsmöte. Hela laget säger såklart stort grattis.

 

Kommentar från coach: Utmärkelsen är mycket välförtjänt. Emilia är en rakt igenom hängiven fotbollsspelare, som alltid gör sitt yttersta för att ständigt utvecklas för att kunna ta sitt spel till nästa nivå. Hon är dessutom en god kamrat som alltid är glad och positiv, både på och utanför planen.

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 30/6 15:00
5 - 0  
Lör 29/6 11:00
3 - 1  
Ons 26/6 19:00
5 - 2  
Mån 24/6 19:00
0 - 3  
Sön 23/6 17:30
0 - 3  
Tis 18/6 19:00
1 - 2  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
Facebook
Samarbeten