Välkommen till QBIK!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
QBIK
Fotboll

Välkommen till A-laget i QBIK!
 
Ny förlust för A-laget
2024-06-19 21:31

QBIKs A-lag hade ingen bra kväll hemma mot IS Emtarna. Spelet startade trögt och kommunikationen kom inte igång. Lagkaptenen, Melinda Rehnström, sprang sig fri i yttre delen av straffområdet men avslutet gick oturligt stolpe ut. Istället var det gästerna som tog ledningen med 1-0 på en hörna. 

 

På det sättet fortsatte matchen. Ett tveksamt och uddlöst QBIK hängde inte med i de avgörande lägena, där Emtarna var betydligt mer på tårna och vann nästan alla lösa bollar. Mot slutet av första halvlek fick dock QBIK en straff, som Josefine Svartvik satte på ett säkert sätt. 

 

Ställningen i paus var 1-1 och QBIK försökte ändra om för att hitta mer rätt i spelet. Tyvärr kom vi aldrig igång i andra halvlek heller, utan Emtarna klev på ytterligare och gjorde 3 mål på den första kvarten i andra halvlek. QBIK kämpade på men fortsatte att ha svårt att hitta rätt i matchen. Med 5 minuter kvar att spela löpte Emma Lindén sig fri och kunde putsa till siffrorna till slutresultatet 4-2 för gästerna. 

 

Nu tar QBIKs A-lag sommaruppehåll och inväntar starten av höstsäsongen, den 7 augusti, då IFK Kristinehamn kommer till Västerstrands IP. 

Förlust mot ÖDIK
2024-06-13 21:23

Det var inte mycket som gick QBIKs väg borta mot Östra Deje IK på klassiska Tallmovallen. Trots spelövertag och flera bra målchanser lyckades in bollen studsa rätt väg och ställningen var 0-0 i paus. 

 

QBIK taggade till i halvtidsvilan men det ville sig inte bättre i andra halvlek. Varken bollens studs, det sista lilla i avsluten eller domarens beslut gick vår väg idag. I stället kom den där kontringen för hemmalaget, som gjorde matchens enda mål. 

 

Härnäst väntar IS Emtarna hemma på Västerstrands IP, på onsdag, den 19 juni, kl 19.00. Vi tar nya tag då! 

Seger för A-laget mot Karlskoga
2024-06-09 21:30

QBIKs A-lag var klart bättre än Karlskoga SK i dagens hemmamatch och kunde äntligen plocka en ny 3-poängare, efter finfina resultatet 3-0. 

 

Elsa inledde med ett fint avslut från strax utanför straffområdet till 1-0 ganska tidigt i matchen. Det gav en sorts lugn och självförtroende för QBIK, som sedan ökade på till 2-0 på hörna, genom Emma L, ganska snabbt efter det första målet. Sen fortsatte spelet med mycket bollinnehav för QBIK på offensiv planhalva, men inga fler mål kom i första halvlek. 

 

Andra halvlek såg ungefär ut som första. Frida löpte sig loss och satte 3-0 ganska tidigt i andra halvlek och sedan fortsatte QBIK att ha ett stort spelövertag. Vi skapade gott om målchanser men gjorde inte fler mål i dagens match. En stark insats lovar ändå gott inför kommande matcher och nya möjligheter till poäng. 

 

Härnäst väntar bortamatch mot Östra Deje IK, på Tallmovallen, torsdag den 13 juni kl 19.30. Ta turen till Deje och heja på oss då!

Ny förlust för A-laget
2024-06-02 21:33

Hertzöga stod för motståndet i högsommarvärmen och tog emot QBIK på Ilanda IP. Första halvlek var kämpig på flera sätt, då värmen förstås tog ut sin rätt och samtidigt låg Hertzöga steget före i det mesta. I halvlek hade de rättvist ledningen med 1-0 och det kunde varit mer om inte QBIKs försvarsspel, med framförallt målvakten Maja Risfalk i spetsen, stod upp bra när de farligaste lägena uppstod. 

 

QBIK tog nya tag i pausen och inledde andra halvlek starkare och mer stabilt. På ett långt inkast från Ebba Pettersson lyckades vi hitta ett inspel till en fristående Lovisa Rehnström som styrde bollen i mål till 1-1, ganska tidigt i andra halvlek och efter det var det QBIK som hade kommandot i matchen. 

 

Tio minuter efter QBIKs kvittering fick Hertzöga straff, men ännu en gång klev Maja Risfalk fram och räddade ut bollen till en hörna. Efter det vände övertaget återigen till Hertzögas fördel, som kom till flera avslut från både kort och långt avstånd, men QBIK lyckades hålla undan tills det återstod tio minuter av matchen, då avgörandet kom på en hörna, till 2-1 för Hertzöga. 

 

Vi tar nya tag hemma mot Karlskoga SK nästa söndag, den 9 juni, kl 17.00 hemma på Västerstrands IP. Vi ses då!

Förlust mot Skoghall
2024-05-12 21:26

Efter seger i premiären och oavgjort senast, i hemmapremiären, blev det ikväll förlust borta mot IFK Skoghall, med 3-1. 

 

Hemmalaget tog kommando i matchen direkt på Mörmons IP och skapade tidigt några farliga målchanser och var nära att ta ledningen. Men istället var det QBIK som slog till på en hörna, då vår målproduktiva mittback, Sophia, till slut fick in bollen till 1-0 för QBIK.

 

Sen tog Skoghall över taktpinnen igen och skapade en ny hörna. Maja i QBIK-målet gjorde en jätteräddning på första avslutet, men på returen var det en motståndare som kom först och kvitterade till 1-1. Lika snabbt kom Skoghall i ännu ett anfall och lyckades göra 2-1 och det var en rejält kämpig första halvlek för QBIK. Siffrorna kunde varit större i paus, men vi kämpade emot bra i försvaret, inte minst genom Maja i målet, som stod för ett jättejobb genom hela matchen. 

 

QBIK tog nya tag i andra halvlek och jämnade ut spelmässigt, skapade målchanser och var nära kvittering ett par gånger. Istället kontrade Skoghall effektivt och gjorde 3-1. Så fortsatte det också efter målet, då QBIK flyttade fram sina positioner för att försöka komma ikapp. Tyvärr ville det sig inte den här gången och Skoghall kom i flera farliga kontringar där det kunde blivit ännu fler mål. 

 

Nu får A-laget en matchfri helg och kan samla ihop styrkorna inför bortamatch mot Torsby följande helg, fredag den 24 maj, kl 19.30. 

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 29/6 11:00
3 - 1  
Ons 26/6 19:00
5 - 2  
Sön 23/6 17:30
0 - 3  
Ons 19/6 19:00
2 - 4  
Tis 18/6 19:00
1 - 2  
Tor 13/6 19:30
1 - 0  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
Facebook
Samarbeten