Välkommen till QBIK!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
QBIK
Fotboll

Bra säsong av föreningens ungdomslag
Flickor 2008, 2009 och 2010

QBIK har en omfattande ungdomsverksamhet och precis som i många andra föreningar i Värmland jobbar ideella krafter hårt med att ge barn och ungdomar en meningsfull fritid och för att förverkliga fotbollsdrömmar i stort och smått. Under några intensiva månader under sommarhalvåret är föreningens anläggning på Västerstrand ett gytter av olika fotbollsaktiviteter för barn i alla åldrar, hela vägen upp till A-lagsverksamheten. Västerstrand fylls av liv och blir en skön blandning av skratt, gråt, glädje och besvikelse (som ofta snabbt går över). Lagidrotten fostrar barnen och ungdomarna och skapar starka vänskapsband, som inte sällan bibehålls långt efter att man lagt fotbollsskorna på hyllan.

 

Att vinna är ju såklart inte det huvudsakliga målet inom barn- och ungdomsidrott, men ibland kan det vara kul att uppmärksamma bra prestationer. I år har QBIK:s tre äldsta flicklag (födda 2010, 2009 och 2008) alla lyckats vinna sina respektive serier. Enligt uppgift från lagens ledare har det också spelats många täta och utvecklande matcher mot bra motståndare.

 

Flickor födda 2010 har deltagit i serie F13 grön. Mirza Durakovic, en av lagets ledare, berättar: Under säsongen har vi jobbat mycket med att bygga ett bra grundspel, där vi strävat efter att spelarna ska vara trygga med boll. Vi har också haft ett bra samarbete med föreningens F14-lag, vilket har gjort att många av tjejerna fått utmana sig lite extra genom att även spela matcher mot äldre tjejer.

 

Föreningens äldsta ungdomslag består av spelare födda 2008. Redan långt innan säsongen tog man beslutet att hoppa över seriespel i F15 för att istället pröva om vingarna bar för spel i serie F16-18. Axel Wikerstål, en av lagets ledare, är mycket nöjd när han gör bokslut över säsongen: Vi har lyckats överträffa även de mest optimistiska förväntningarna. Som tränare blir man väldigt stolt och glad när man ser att allt det slit som tjejerna lägger ner ger resultat, tillägger Axel.

 

Nu när mörkret faller allt tidigare över Västerstrand, kan föreningens ungdomsledare dock konstatera att återväxten i alla fall tycks vara god.

 
Facebook
Samarbeten